وي در خصوص پروژههاي مرمتي سال جاري گفت: براي مرمت 15 اثر تاريخي برنامهريزي انجام شده و همچنين در سال جاري انجام پروژههاي جديدي در دستور کار قرار گرفته است.
اين مقام مسئول افزود:از جمله مهمترين پروژهها که در استان مهجور مانده ميتوان به آسيابهاي آبي و قناتها اشاره کرد که امسال براي مطالعه و تهيه طرح حفاظتي براي اين قناتها برنامهريزي شده است.
معاون حفظ،احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام يادآور شد: همچنين تهيه طرح حفاظتي براي تپههاي پيش از تاريخ دشت دهلران و بناهاي محور ساساني–آبدانان در دستور کار است.
وي تصريح کرد:در گام نخست بايد طرح تهيه شود و با دريافت پلان مديريت بررسي کنيم چطور از آنها استفاده کنيم که با کمترين هزينه بيشترين بهره را ببريم.
خانزادي مطالعات حفاظتي و پلان مديريت را از موارد مهم در دستور کار معاونت معرفي کرد و گفت:براي سال آينده با برنامهريزي و بر اساس مطالعات علمي و حساب شده پيش خواهيم رفت تا از تصميمات شخصي و سليقهاي جلوگيري شود.
به گفته اين مقام مسئول در اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام،استحکام بخشي و حفاظتهاي اوليه کنار گذاشته نخواهد شد.
وي در خصوص مشارکت در ثبت جهاني قناتها گفت:در جلسهاي که در تهران برگزار شد قناتهاي تاريخي استان ايلام که تا کنون اسمي از آنها برده نشده بود معرفي شدند که قرار است مستندات و مدارک لازم را براي کارگروهي که براي اين کار تشکيل شده است، ارسال کنيم.
معاون حفظ،احيا و ثبت آثار تاريخي استان ايلام ادامه داد: تمام پيشنهادات از سوي استانها جمعآوري خواهد شد و پس از بررسي و بازديدهاي اوليه، براي هر کدام که تصويب شد به صورت جدي و فني اقدام به تهيه مدارک فنيتر براي ثبت جهاني خواهد شد./117
انتهای پیام/